Een kluis huren of kopen?

Zit je eraan te denken om een kluis te huren of te kopen? Het kan zijn dat je twijfelt tussen het huren van een kluis bij de bank of het kopen van een kluis voor in huis. In welke situaties maak je welke keuze? Dat lees je in deze blog.

brandwerende kluizen

Kluis huren bij de bank

Het is mogelijk om een kluis te huren bij je bank. Hiervoor betaal je een vast bedrag per jaar, meestal tussen de 100 en 300 euro. Het nadeel hiervan is dat er, mede door de opkomst van internetbankieren, erg veel banken verdwijnen. De banken die deze service nog wel aanbieden doen dat vaak alleen voor bestaande klanten van de bank. Het voordeel hiervan is dat je spullen hier zeer veilig zijn opgeslagen en deze spullen zijn verzekerd.

Kluis huren voor in huis

Naast het huren bij een bank is het ook mogelijk om een kluis te huren om tijdelijk in huis of een andere locatie te gebruiken. Dit kan van pas komen bij een evenement; bijvoorbeeld om gevonden/afgepakte producten die illegaal zijn in te bewaren. Daarnaast kan een kluis huren een optie zijn tijdens een verhuizing; hier kun je dan tijdelijk je kostbaarheden in bewaren.

Kluis kopen voor in huis

Het is ook een optie om een kluis te kopen voor in huis. Afhankelijk van de grootte en het soort kluis zijn de kosten hiervan €50,- tot €1.000,- +. Als je voor langere tijd een kluis nodig hebt is het dus een goed plan om zelf een kluis aan te schaffen; de kosten zullen uiteindelijk lager zijn.

Echter is het wel van belang om de kostbaarheden in de kluis te verzekeren, wat wel weer extra kosten met zich meebrengt. Er zijn veel verschillende soorten kluizen te koop voor in huis. Je hebt keus uit inbraakwerende kluizen, brandwerende kluizen, laptopsafes, afstortkluizen en nog veel meer.